BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Wollmar Yxkullsgatan 48D

  • 2 rum och kök
  • 39 kvm
  • Såld
  • 2988
  • 3351
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna högst upp i huset på Wollmar Yxkullsgatan 48D!

Högst upp i huset finner ni en ljus och välplanerad minitvåa om 39 kvm, belägen i en skuldfri förening som äger marken. Tack vare det höga läget i huset får ni in ett fint ljusinsläpp och bor väldigt insynsskyddat. Hemmet har genomgående fina brädgolv i original, ljusa väggar och två fina fönster med djupa nischer. Här har ni öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar sociala ytor. Bra planerat kök med diskmaskin och mycket arbetsytor. Luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp och stort matbord. Sovrummet rymmer stor säng samt förvaring i den inbyggda klädkammaren. Helkaklat och fräscht badrum. Bra förvaringsmöjligheter i garderoberna i hallen. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Brf Postiljonen är en omtyckt och skuldfri förening som äger marken. Föreningen bildades år 1929. Fastigheten byggdes 1927-28 efter ritningar av den kände arkitekten Sven Wallander. Föreningen godkänner delat ägande, med en minsta ägarandel om 10%.

Här bor du på ett mycket lugnt men ändå centralt läge med Mariatorget och Zinkensdamms stora utbud av restauranger, barer och butiker alldeles runt knuten. Nära till vackra naturomgivningar såsom Tantolunden som bjuder på härliga promenad- och löpstråk längs vattnet. Goda kommunikationer med både Zinkensdamms- och Mariatorgets tunnelbana samt flertalet busslinjer väldigt nära. För dig som enkelt vill ta dig till Arlanda så ligger Södra Stations Pendeltåg i närheten.

Varmt välkomna på visning!