BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Krukmakargatan 48

  • 2 rum och kök
  • 69 kvm
  • Såld
  • 6093
  • 5653
Värdera din bostad

Beskrivning

Med högt läge i en vacker fastighet från sekelskiftet på bästa läge vid Zinkensdamm finner ni denna mycket fina tvåa med 3.20 m i takhöjd. Lägenheten är från början av 1900-talet och är ett typiskt exempel på nationalromantiken och har många tidstypiska detaljer bevarade. Detta ger lägenheten en fantastisk charm som i kombination med öppna ytor och ett socialt kök är något för dig som söker det "lilla extra". Välkommen att se en lägenhet utöver det vanliga! Lägenheten disponeras enligt följande:

Ett vackert trapphus välkomnar er in i fastigheten. Hallen är inredd med vitmålade väggar och ett behandlat plankgolv i original som är genomgående i hela lägenheten. Det finns gott om plats för ytterkläder och mindre möblemang samt förvaring om så önskas.

Lägenhetens hjärta och självklara mittpunkt är köket, som är rymligt och välutrustat för er som tycker om att laga mat samtidigt som ni umgås med vänner och familj. Inredningen består av gråa skåpluckor, vit carraramarmor ovanför arbetsytor som sträcker sig ända upp till taket, ljust behandlat trägolv samt ljust färgsatta väggar. Utrustningen består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och fläkt. Två fönsterpartier från köket och vardagsrummet ger ett härligt ljusinsläpp över den generösa matplatsen.

Socialt öppen planlösning från köket ligger vardagsrummet som är väldisponerat och har ett vackert ljusinsläpp via två fönsterpartier. Här finns det plats för både för soffgrupp, tv-möbel, bokhyllor och en stor matplats för middagsbjudningar. Inredningen består likt de andra rummen av ljust behandlat plankgolv och väggar målade i ljus grå nyans.

Sovrummet ligger i ett högt och fritt läge med ett fantastiskt ljus från morgon till kväll. Vidare erbjuder rummet en fantastisk utsikt mot Zinkens IP i ett helt ostört och insynsskyddat läge. Det finns idag en stor och rymlig klädkammare och för den som önskar finns gott om plats för ytterligare förvaringsmöbler. Med enkla medel går det lätt att disponera lägenheten som en trea genom att bygga till ett rum om ca 7 kvm utan att det sovrummet blir för litet. Sovrummet är inrett målade väggar i ljus grå nyans samt ljust behandlat plankgolv.

Badrummet är yteffektivt och inrett med klinkers med golvvärme och helkaklade väggar. Utrustningen består av toalett, himmeldusch med vikbara duschväggar, tvättmaskin, skåp som ger bra förvaring, spegel, samt handfat med kommod. (stambytt 2017)

Kakelugnen har enligt säljarna inga kända fel men besiktning krävs innan man får elda i den.