BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Fartygsgatan 4, 3tr

  • 4 rum och kök
  • 91 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och charmiga fyrarumslägenhet med två rymliga balkonger – en för dagssolen och en för kvällssolen. Den öppna planlösningen skapar ett socialt samspel mellan kök och vardagsrum, där köket är fullt utrustat med generösa arbetsytor och gott om förvaringsutrymme. Här finns alla maskinella bekvämligheter, inklusive spis, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt dubbla kyl- och frysskåp.

Vardagsrummet är ljust och luftigt med stora fönsterpartier som erbjuder insynsskydd och delvis sjöutsikt. Här kan du möblera fritt med både matbord, soffa och andra möbler. Från vardagsrummet når du en av balkongerna, perfekt för utemöbler och njutning av utsikten med möjlighet att installera infravärme som möjliggör utevistelse året runt.

Lägenheten erbjuder även två sovrum mot innergården. Huvudsovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng, skjutdörrsgarderober och eventuell arbetsplats. Dessutom har det utgång till den andra balkongen som vetter mot söderläge. Det tredje sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet.

Badrummet är stort och helkaklat, utrustat med dimbara spotlights och golvvärme. Här finns även badkar, wc, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och förvaringsskåp.

I hallen finns en rymlig skjutdörrsgarderob för förvaring av ytterkläder, skor och annat.

I källaren finns både tvättstuga och förråd. Föreningen har en vacker gemensam innergård med lekplats och boulebana samt en övernattningslägenhet för besökare.

Sammanfattningsvis erbjuder denna perfekta fyrarumslägenhet med två balkonger en hög standard i en mycket välskött förening med endast cirka 7000 kr lån per kvadratmeter. Med närhet till kommunikationer som buss och tvärbana är läget också idealiskt för pendlare.

       

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenhetsnummer 243. Föreningen Brf Sjöstadsviken.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 6 176 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband (1000 Mbit) ingår).

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2007

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Sjöstadsviken är en stabil och välskött förening som omfattar 83 lägenheter och en kommersiell lokal. Föreningen bildades 2007 då fastigheten uppfördes som består av adresserna Fartygsgatan 2,4,6 och 8 samt Rorgängargatan 21 och 23. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sjöstadens Östra Sopsug Samfällighetsförening. Föreningens andel är 13 procent. Samfälligheten förvaltar central sopsugsanläggning.

Utförda renoveringar
2018 Nya postboxar, Monterades januari 2018
2019 Byte av luftfilter i lägenheter
2020 Fasadtvätt
2020 Djuprengöring av terazzo
2020 Spolning av avlopp
2022 Lagningar av golv i garage
2022 Byte radiatortermostater
2022 Nytt passersystem installerades
2022 Renovering av badrum i gästlägenhet

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-05-13.

Kommande avgiftsförändringar
Enligt föreningens budget planeras en höjning om 5 % år 2025 - uppgifter hämtade från föreningen 2024-05-13.

Tv och bredband
Bredband (1000 Mbit/s) och grundutbudet från TELE2 ingår i föreningsavgiften. För information om bredband och andra internetbaserade tjänster se www.ownit.se.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd, källarförråd och tvättstuga. Man kan även för 250 kr/dygn disponera en föreningslokal som kan användas som övernattningslägenhet för 4 personer.

Parkering
Brf Sjöstadsviken disponerar 40 platser i garaget varav 14 platser har ladduttag för elbil. Infart sker från Rorgängargatan. Garaget har totalt 77 platser och föreningen delar det med grannföreningen Brf Sjöstadsparterren.
En garageplats kostar f n 1750 kr per månad inkl moms och debiteras av SBC tillsammans med föreningsavgiften. Tillgång till ladduttag kostar ytterligare 500 kr/mån inklusive elförbrukning.
SBC sköter köhanteringen, kundtjanst@sbc.se
I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2024-05-13.

Mark
Fastigheten är upplåten med tomträtt. Nästa omförhandling sker 2026. 

Ägande
Föreningen godkänner ej juridisk person.

Överlåtelseavgift
2006 kr. Betalas av förvärvaren.

Pantsättningsavgift
860 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Mer information finns på föreningens hemsida:
http://www.sjostadsviken.se/

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. https://www.skistar.com/sv/hammarbybacken/ Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. http://www.hammarbyledensmbk.se/

Kommunikationer
Sickla Kaj tvärbanestation ligger precis utanför. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år.

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min.

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. www.ressel.se

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på https://www.kinto-mobility.se/kinto-share/bilpooler/bilpool-stockholm/hammarby-sjostad/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiArLyuBhA7EiwA-qo80DWic7ZoY5eKywS0GlTRRfpcoiPkdcq0HZSA94thyl2jmR8mFXEMMBoCl_gQAvD_BwE&adfcd=1708089486.-fh6URAREESBXJc_zyENKg.MjY0NTg5NiwxODY0MDYx

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Boendeparkering finns utanför. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök https://www.stockholmparkering.se/#home=true&id=0&report=false&reportId=0&showModal=false&stepType&subStep=false

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.