BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby sjöstad

Korphoppsgatan 23

  • 1.5 rum och kök
  • 37 kvm
  • 2.495.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Denna bostad är perfekt planerad med en härlig och grönskande utsikt mot en lugn återvändsgränd. Sol i lägenheten från morgon till förmiddag. Badrummet är komplett med bekvämligheter som tvättmaskin, badkar om 165 cm, skön golvvärme och en praktisk kommod. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare som rymmer det mesta av dina behov, och dessutom finns det ett externt förråd för extra förvaring.

Köket och vardagsrummet är integrerade i en öppen planlösning som ger en luftig och välkomnande atmosfär. Här finns gott om plats för en soffa, fåtölj och en matplats som bekvämt rymmer sex sittande gäster. Köket är fullt utrustat med alla nödvändiga apparater, inklusive diskmaskin, kyl, frys, mikrovågsugn, ugn och spis.

Sovrummet är avskilt från övriga utrymmen med hjälp av ett stilfullt industriellt glas, och rymmer en bekväm 160-säng samt en praktisk byrå. För den som önskar ha ett skrivbord i lägenheten finns det gott om möjligheter att skapa en arbetsplats som passar dina behov.

Tillhörande förråd i huset om ca 5 kvm.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök . Våningsplan entréplan, hiss finns. Lägenhetsnummer 404. Föreningen Brf Holmen, Sickla Kaj.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.495.000 kr /bud. Månadsavgift 3 139 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 120 kr. Betalas av köparen.

Byggnadsår
2002

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen består idag av 114 lägenheter med bostadsrätt och 4 kommersiella lokaler med hyresrätt.  Föreningen omfattar adresserna Babordsgatan 4-8, Hammarby Allé 117-137 samt Korphoppsgatan 21-23.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Prisbelönt projekt
Kvarteret Holmen har fått Stockholms Stads miljöpris för bästa och mest innovativa byggnation. Här bor du vackert, tryggt, ljust och luftigt. Miljömålen för Kv Holmen var:

– effektivare energianvändning i drift
– mindre användning av skadliga ämnen
– mindre miljöpåverkan från transporter i produktion och i nyttjande

Utåt sett är det solcellerna som märks mest. Tillsammans med grannkvarteret Grynnan är de Nordens största projekt med byggnadsintegrerade solceller i bostadsbyggnader.

Planerade renoveringar
Under 2024-2026 kommer hissarna att renoveras, just nu pågår upphandling gällande ytterligare el-stolpar i garaget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-05-28.

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar, styrelsen har aviserat till medlemmarna att det kan bli ytterligare en höjning av avgifter på 15 % 2025. Detta beror på ränteläget och andra ökade kostnader - uppgifter hämtade från föreningen 2024-05-28.

Garage
Brf Holmen, Sickla Kaj förvaltar och äger en del i en gemensamhetsanläggning tillsammans med Brf Olympia och Brf Sjöportalen. Gemensamhetsanläggningen innefattar ett garage med totalt 78 platser och 51 av dessa platser disponeras av Brf Holmen, Sickla Kaj. För medlemmar i föreningen har förtur i kölistan.
Kostnad:
1 500 kr för bilplats
2 000 kr för bilplats med laddstolpe (el ingår upp till 100 kWh/månad)
500 kr för MC-plats

I dagsläget är det endast en kortare kö - uppgifter hämtade från föreningen 2024-05-28.

Gemensamma utrymmen
Modern tvättstuga i markplan med ingång från Hammarby Allé 127 och med ingång från gården. Tvättstugan är utrustad med nio tvättmaskiner varav en grovtvättmaskin, fyra torktumlare, fyra torkskåp och två manglar. Lummig innergård för både vuxna och barn. För förvaring av cykeln finns cykelrum och cykelställ på gården. Föreningen har även barnvagnsrum samt källsortering och grovsoprum.
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Uthyrningslägenhet
På Babordsgatan 8 finns en uthyrningslägenhet som kan bokas av medlemmarna. Kostnaden är 350 kr/dygn. I lägenheten finns totalt fyra bäddar, porslin och städutrustning. Lägenheten är även utrustad med toalettutrymme.

Kabel-TV & Internet
Föreningen har gruppansluten digital-TV från Tele2 och Bredband från Ownit.

Tele2s grundutbud innehåller 17 kanaler, från SVT1 upp till 12:an plus några till.

Föreningen har tecknat bredbandsavtal med Ownit om 1 GBits bredband och en Wifi-router. Detta ingår i medlemsavgiften.

Föreningens hemsida
www.brfholmen.se 

Att tänka på inför köpet

Prata med mäklaren, det är viktigt att du som spekulant känner att du har fått den information som krävs för att ta ett välgrundat beslut. Tveka därför inte att höra av dig till mäklaren om du har ytterligare frågor. Tala gärna med din bank innan ni ger er in i en budgivning. Det är bra att veta vilka ekonomiska förutsättningar man har och vilka villkor banken kan erbjuda. Var tillgänglig! Tillgänglighet uppskattas av samtliga parter. Var öppen och ärlig! Informera om villkor och önskemål. Öppna kort bidrar till en problemfri och lyckad affär för samtliga.

Info om budgivning

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Sickla köpkvarter, Södermalm eller Slussen. 
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis kocklandslaget Magnus Johansson Bageri & Konditori, Namaskaar, Prime burger, Al porto och restaurang Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som Coop, ICA och Lidl, postombud och bank, inredningsbutik, systembolag, blomsteraffärer, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. https://www.skistar.com/sv/hammarbybacken/ Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser
I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. http://www.hammarbyledensmbk.se/

Kommunikationer
Sickla Kaj tvärbanestation ligger precis utanför. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Byggtiden planeras till 7-8 år.

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min.

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. www.ressel.se

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på https://www.kinto-mobility.se/kinto-share/bilpooler/bilpool-stockholm/hammarby-sjostad/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiArLyuBhA7EiwA-qo80DWic7ZoY5eKywS0GlTRRfpcoiPkdcq0HZSA94thyl2jmR8mFXEMMBoCl_gQAvD_BwE&adfcd=1708089486.-fh6URAREESBXJc_zyENKg.MjY0NTg5NiwxODY0MDYx

Parkering
Parkering på gatorna gäller boendeparkering. Boendeparkering finns utanför. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök https://www.stockholmparkering.se/#home=true&id=0&report=false&reportId=0&showModal=false&stepType&subStep=false

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.