BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Blåsut

Garagevägen 24

  • 2 rum och kök
  • 60.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Ta chansen att förvärva en toppmodern lägenhet i populära Blåsut med allt vad nyproduktion har att erbjuda.

Redan när man kliver in i bostaden upplever man ljuset och rymden i denna välplanerade samt moderna lägenhet. Här har du ett hem med det mesta du kan önska dig: ett yteffektivt sovrum med skjutdörrsgarderob, en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stort badrum med tvättmaskin och torktumlare samt två balkonger! Belägen i ett nyproducerat hus från 2019 med garage i huset och en föreningen som äger marken! 

Detta är verkligen ett hem för den kräsna! Med hög standard, nära naturen, och bara någon minut från tunnelbana som tar dig till T-centralen på bara 13 minuter! närhet det grönskande Nytorps Gärde där det bland annat finns stora öppna ängar och ett utomhusbad samt endast 7 minuter med tunnelbana till Södermalm. Följer man Gärdet bort kommer man till Nackareservatet som erbjuder både upplysta elljusspår, svampskog, badsjöar, utegym, golfbana och mycket mer. 

Helt klart ett hem att trivas i!
Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 6, hiss finns. Föreningen BRF Rallaren.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 636 kr (Värme, kallvatten ingår. Ett obligatoriskt tillägg om 182 kr/mån tillkommer jämte månadsavgiften för bredband, tv & tele ingår ej). Andel i föreningen är 0.7084 %.

Driftskostnad

Totalt 730 kr/mån (8 760 kr/år) varav El 342 kr/mån, Vatten/Avlopp 130 kr/mån, Försäkring 258 kr/mån. Antal personer: 1.

Överlåtelseavgift

2 006 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

860 kr.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB brf Rallaren består av 141 stycken lägenheter och ligger i Blåsut, nära till grönområden, kommunikationer och city. Den direkta närheten till tunnelbanan gör att det endast tar ett fåtal minuter in till city.

Lägenhetsfördelningen ser ut på följande sätt:
98 stycken 2 rok Cirka 37,5-61 kvm
12 stycken 3 rok Cirka 75,5-80 kvm
29 stycken 4 rok Cirka 86,5-102 kvm
2 stycken 5 rok Cirka 120 kvm

Huset delas upp i sju trapphus och huset är som mest sju våningar mot gatan och sex våningar mot gården. Lägenheternas storlekar varierar från små tvåor till generösa femmor. De flesta lägenheter har dubbla balkonger och i en låghusdel finns en förskola som bedriver sin verksamhet för cirka 100 barn.

Uppvärmning
Fjärrvärme och egen bergvärmeanläggning

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns föreningslokal med pentry vilket också kan användas som styrelserum, en grovtvättstuga, lägenhetsförråd och utrymmen för förvaring av barnvagnar och rullstolar. Cykelförvaring finns i cykelrum, i garaget och på gården. Föreningslokalen ligger i trapphus 9. Grovtvättstugan nås från Hållövägen.

TV- och internetanslutning
Gruppabonne­mang med grundutbud för tv/telefoni/bred­band från Ownit. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Kostnaden ingår inte i månadsavgiften utan debiteras med 182 kr per månad och lägenhet

Värme och ventilationsanläggning
Brf Rallaren är ansluten till fjärrvärme och har egen bergvärmeanläggning. Uppvärmning av bostäderna sker genom vattenburen radiatorvärme. Ventilationssystemet är ett mekaniskt till och frånluftssystem med värmeåtervinning, såkallat FTX. Tilluft tillförs vardagsrum, sovrum, arbetsrum och klädkammare med fönster via tillluftsdon. Frånluft evakueras via ventil i bad, WC/dusch, klädkammare utan fönster och spiskåpa i kök. Ventilationsaggregaten, ett per huskropp, är placerade i fläktrum på vindsplanet.

Sophantering
Sophantering sker i soprum som finns i husets gatuplan, tillgängliga från Hållövägen, Garagevägen, Fyrvaktarkroken.

Garage
Uthyrning av parkeringsplatser i garage sköts av Corepark. Det finns 73 stycken platser för bil varav 3 stycken HKP samt 8 stycken MC-platser. Föreningen har sedan 2022 även installerat 30 stycken laddplatser.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgiften med 8% från 2024-01-01 och har inga fler planerade höjningar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2024-04-09).

Överlåtelseavgift
2 006 kr. Debiteras säljaren.

Pantsättningsavgift
860 kr.

Rumsbeskrivning

Lägenheten är genomgående i väldigt bra skick med smakfulla färg- och materialval. Genomgående vitlaserad golv från Kärsh. Rikligt ljusinsläpp ges tack vare de stora fönsterpartierna som i kombination med den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en härlig känsla av rymd.

Hallen är möblerbar med gott om avhängning- och förvaringsutrymmen bakom garderober. På golvet finns ett parkettgolv som är genomgående i hela lägenheten och väggarna är målad i vit.

Stort och härligt vardagsrum som får ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket vilket ger chans till perfekta sociala sammankomster. Här ryms det med enkelhet såväl sällskaps- som middagsmöblering.

Välplanerat och stilrent kök från Vedum där goda arbetsytor samsas med bra förvaring bakom de vita köksluckorna. Vitt kakel som stänkskydd över den mörka arbetsbänken med infällda LEDlampor som arbetsbelysning. Här fås det med enkelhet plats för ett större matbord för 6-8 personer. Köket är inrett med induktionshäll, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, inbyggnadsmikro, Kyl och frys, fläkt. I direktanslutning till köket har du utgång till en stor inglasad balkong med sol från tidig morgon till lunch.

Rogivande sovrum i ljusa toner där du har utgång till en väl tilltagen balkong med eftermiddagssol. Här finns det plats för dubbelsäng, samt ytterligare sovrumsmöbler och gott om förvaring i stor skjutgarderob.

Fantastiskt badrum med vitkaklade väggar och ljusgrå klinker på golvet. Badrummet innehar tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, överskåp från Vedum, dusch, tvättkommod, spegelskåp från Vedum samt WC.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 1,5 kvm

Områdesbeskrivning

Blåsut ligger mellan Hammarbyhöjden, Johanneshov och Enskededalen. Med tunnelbanans gröna linje tar du dig till T-Centralen på ca 12 min. På några minuters promenadavstånd hittar man grannen Globenområdet, där flera av Stockholms största evenemang kan upplevas.

Till Blåsut går Tunnelbanans gröna linje 18. I Skärmabrink hittar man anslutande linje 17 och i Gullmarsplan hittar man linje 19, tvärbanan samt bussar till söderort, Tyresö och innerstaden. Södermalm når man på 5 min med tunnelbanan och centralen 12 min. Det finns även bra cykelleder och promenadvägar till innerstaden.

En kort bit bort hittar man även Nackareservatet. Här finns promenadstigar, löparslingor, strövområden och badmöjligheter. I Hammarbyhöjden finns även en av Stockholms slalombackar-Hammarbybacken. Här finns möjlighet till utförsåkning vintertid och är även populärt använt bland motionärer för intervallträning.

Stockholm har en ny evenemangsarena från 2013, Tele2 arena intill Globen. Under arenan har man också byggt ett upplevelsecenter-Tolv Stockholm. Här finns restauranger, inomhusminigolf och bowling. Tillsammans med Globen blir utbudet för sport och nöjesevenemang nästan obegränsat och Blåsut ligger på gångavstånd från evenemangsområdet. Det är inte heller långt till Stockholms kultur och nöjesliv, på Södermalm finns barer, klubbar, biografer, teatrar, restauranger och caféer.

Blåsut ligger på gångavstånd från både Globen Shopping med 60 butiker och restauranger och Dalens Centrum. Här finns närservice som ICA, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär, restaurang, sushi och småbutiker. I Gamla Enskede finns bageri och delikatessbutik. Med tunnelbanan tar man sig lätt till Farsta Centrum där ett stort utbud av restauranger och affärer finns tillgängliga med generösa öppettider. Vill man hellre åka in mot stan finns till exempel Ringens köpcentrum vid Skanstull.