BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariehäll

Suddagummans gata 10

  • 2 rum och kök
  • 65 kvm
  • 3.150.000 kr / Acceptera pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Inom bekvämt gångavstånd från Sundbybergs stadspuls hittar du denna rymliga lägenhet med ett sovrum, balkong och walk-in-closet! Lägenheten har genomgående stilrena materialval och en lugn färgsättning, vilket bidrar till en mysig och hemtrevlig känsla!

Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett rymligt sovrum med gott om förvaring i den anslutande walk-in-closeten och ett helt kaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Den inglasade balkongen vetter mot föreningens mysiga innergård och kan möbleras med både loungemöbler, växter och en grill.

Här bor du i en populär bostadsförening med cykelförråd och en stor garage i huset. Från lägenheten är det endast 50 meter till Mariehällstorget, där du hittar en välsorterad ICA-butik, gym, Brödernas och busshållplats. På kort avstånd finns även Bromma Blocks och Sundbyberg C med alla tänkbara tjänster.

Sammanfattningsvis är detta optimalt boende för både ensamstående, par eller den lilla familjen som vill ha alla tänkbara bekvämligheter inom kort räckvidd. Missa inte chansen att förvärva en fantastisk lägenhet.

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 11204. Föreningen BRF Trollskogen i Mariehäll.

Byggnadssätt

Ventilation: Frånluftsventilation m. värmeåtervinning. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.150.000 kr / Acceptera pris. Månadsavgift 4 466 kr (värme och kallvatten (+159 kr i obligatoriskt tillägg för bredband, telefoni och kabel-TV). ingår). Andel i föreningen är 0.871 %.

Driftskostnad

Totalt 473 kr/mån (5 676 kr/år) varav El 250 kr/mån, Vatten/Avlopp 63 kr/mån, Försäkring 160 kr/mån. Antal personer: 2.

FÖRENINGEN
Mitt i Annedal med bekvämt avstånd till parker, skola och förskolor har Järntorget byggt Brf Trollskogen.
105 stycken ljusa och moderna bostadsrätter och två lokaler fördelade på sex trapphus.
Föreningen bildades 2014 och är en äkta bostadsrättsförening.

Tomträttsavtalet omförhandlas 2022-04-01. Det blir en sänkning av avgälden där den nya avgälden landar på 907 900 kr per år. Avtalet gäller i 10 år framåt.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har tecknat ett avtal med Ownit för distribution av bredband/tv/telefon. 500-1000 Mbps per lägenhet och ett flex abonnemang för TV, detta debiteras varje lägenhet 288 kr/månaden av föreningen.

PARKERING
Inom fastigheten finns ett parkeringsgarage med infart från Tummelisas Gata 5. Antal parkeringsplatser är 71 stycken. Besöksparkeringar finns på gatorna runt om fastigheterna.

Aimo Park administrerar allt gällande parkering i garaget. Parkeringen är avgiftsbelagd vissa tider.
Föreningen har även 15st laddplatser i garaget som kan bokas samtidigt som du ansöker om en parkeringsplats. En laddplats kostar 100kr/månaden utöver den vanliga kostnaden om 1200kr/månaden samt att man blir debiterad förbrukningen via avin för årsavgiften som skickas ut månadsvis. Föreningen kommer troligen höja avgiften för garage med 10 eller 20% från nuvarande 1200kr ink moms.

I dagsläget är alla laddplatser uthyrda.
Övrig information kring kötid för vanlig parkeringsplats hittar du hos AimoPark.

CYKELFÖRRÅD
I källaren finns ett cykelförråd och det finns även ute på gatorna i området.

VARMVATTEN
Varmvattenkostnad tillkommer på månadsavgiften. Debitering sker efter den verkliga förbrukningen var tredje månad.

KÄLLSORTERING och MILJÖRUM
Källsorteringsrum finns på gatuplan på Suddagummans Gata 7.

AVGIFTSÄNDRINGAR
Föreningen höjde avgiften med 10 % i januari 2023.

Senaste OVK (obligatoriska ventilationskontroll) genomfördes Februari 2020.
Delat ägandeskap kan godkännas. Juridisk person godkänns ej som medlem.
Överlåtelseavgift: 2,5% av gällande PBB
Pansättningsavgift: 1% av gällande PBB
Föreningen har en egen hemsida: www.trollskogen.org

Områdesbeskrivning

Bostaden ligger i populära Mariehäll som ligger intill Bällstaån som i sin tur angränsar till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Här finns bl.a Sundbyberg Centrum och nya Signalfabriken. I centrum finns ett stort utbud av kommunikationer, service, restauranger, caféer, SATS samt både större och mindre butiker. 

De senaste åren har området utvecklats enormt med flera nyöppnade restauranger, här finns även en av Stockholms mest populäraste sushirestauranger, MGL sushi och succén Brödernas som ligger vid Mariehällstorget där du även hittar en välsorterad ICA-butik.

I barnvänliga Annedal finns Mariehällsskolan, Adolfsbergsskolan, flertalet förskolor och lekplatser. I Annedalsparken finns det gott om aktiviteter som bad i plaskdammen, en stor bollplan som på vintern förvandlas till en skridskobana. Här kan du även ta snowracer ner för den härliga pulkabacken och ta en fika på Annedals café & bageri. I området finns även populära Kratsbodaparken med plaskdamm samt bubbelparken. 

För den promenerande binds Mariehäll på ett fint sätt samman med Sundbyberg, Solna och Stockholms innerstad tack vare den vackra strandpromenaden. Långa sträckor går längs Huvudsta strand i Solna och passerar Pampas Marina och Karlbergs slott. Närliggande Marabouparken är ett verkligt smultronställe med stora gräsytor, lekplats, plaskdamm, konstverk och restaurang Dolks kök. 

Likt Sundbybergs Centrum ligger även Bromma Blocks och Bromma flygplats inom promenadavstånd med ett stort utbud av shopping och all tänkbar service. Stockholms city når man på tio minuter med tunnelbanan från Sundbyberg. Ännu snabbare går det med pendeltåget. Tvärbanan planeras att få en hållplats där Ulvsundavägen passerar Annedal, vilket kommer bli en kort promenad från bostaden.