BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Globen

Konstgjutarvägen 4

  • 2 rum och kök
  • 47 kvm
  • 2.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

- Välplanerad tvåa 
- Fönster i två väderstreck 
- Gott om förvaring 
- Social planlösning 
- Skuldfri Brf som äger marken 
- Utmärkta kommunikationer 
- 15 minuters promenad till Södermalm 
- Vackra promenadstråk och badmöjligheter vid Årstaviken 

Varmt välkomna till denna välplanerade tvåa, belägen en halvtrappa upp i huset på Konstgjutarvägen 4. Här erbjuds en mycket välplanerad och trivsam lägenhet, som genomsyras av ett fint ljusinsläpp då fönster finns i två väderstreck. Optimalt boende för såväl singeln som paret, tack vare den smarta planlösningen. 

Bostad belägen i omtyckt Brf som äger marken och har mycket god ekonomi. Skuldfri och dessutom dold tillgång i form av en kvarvarande hyresrätt! Föreningen har flera gemensamhetsutrymmen såsom bastu, tvättstuga och uteplats. 

Här bor ni på utmärkt läge nära både lugn och puls! Området är mycket attraktivt med närhet till både kommunikationer och grönområden vid Årstaviken. Här bor ni centralt med 1 minuts promenad till både tvärbana och T-bana Globen (ca 250m) samt Gullmarsplan med stort bussnät samt linjer som tar dig till Södermalm på 2 min.

Närhet till vatten, natur, Globens köpcentrum, Tele2 Arena & Tolv. Till Södermalm cyklar du snabbt över Skanstullsbron.

Detta är ett hem att trivas i!
Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 1. Lägenhetsnummer 403. Föreningen Brf Ornamentet 4.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 150 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ( ingår). Andel i föreningen är 5.13555 %.

Driftskostnad

Totalt 359 kr/mån (4 308 kr/år) varav El 267 kr/mån, Försäkring 92 kr/mån. Antal personer: 1. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 1 vuxen i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

0 kr

Överlåtelseavgift

483 kr. Betalas av köparen.

Allmänt
Brf Ornamentet 4 är en äkta förening som bildades 1995 och fastigheten förvärvades 1997. Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenheter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Genomförda renoveringar
2021 Hyresrätt konverterad till bostadsrätt
2020 Renovering hyreslägenhet
2015 OVK-besiktning
2014 Tillsyn enligt Miljöbalken
2013 Fönsterbyte till 3-glasfönster
2013 Indragning av fiber
2007 Tilläggsisolering av vind
2001 Grundisolering
2001 Rörstambyte
2001 Elstambyte
1999 Omläggning av tak
1987 Omputsning av fasad
1987 Nya balkonger

Föreningen planerar mindre renoveringar av föreningens gemensamma utrymmen (kontrollerat med styrelsen 29-01-2024).

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en bastu- och relaxavdelning med dusch och wc som får disponeras av medlemmarna.  En trappa ned finns en tvättstuga som består av två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett separat torkrum. Ett låst cykelförråd finns också direkt utanför ytterdörrenFöreningen har dessutom en gemensam uteplats på baksidan av huset. Möjlighet till att sätta upp pallkrage finns efter godkännande av styrelsen. Även tillgång till att hyra extra förvaringsutrymme är på gång. Föreningen anordnar gemensamma städdagar. 

TV/ Bredband/ Internet
Ett gruppanslutningsavtal gällande internet och TV har avtalats med 5 års löptid, dessa tjänster är nu inkluderade i månadsavgiften. Ansluten till Kabelnät via Sappa. Fiber 100/100 Mbit/sek från Stockholms Stadsnät.

Parkering
Föreningen har tillgång till 11 parkeringsplatser som kostar 300 kr/månad.I övrigt råder boendeparkering i området.

Ekonomi 
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 29-01-2024). Skuldfri Brf.

Övrigt
Trappstädning via städfirma
Föreningen anordnar två gemensamma städdagar om året.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med ljusa väggar och stengolv av skiffer. Goda avhängningsmöjligheter. 

BADRUM 
Helkaklat badrum utrustat med WC, handfat, spegelskåp och rymlig dusch med glasväggar 

KÖK
Trivsamt kök med ljusa väggar och stengolv av skiffer. Utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl/frys och micro. Generös arbetsyta samt gott om förvaring bakom ljusa skåpluckor. Plats för matbord. Stort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp. 

SOVRUM 
Rofyllt sovrum med ljusa väggar och stengolv av skiffer. Plats för dubbelsäng och sovrumsmöbel. Goda förvaringsmöjligheter i garderob med spegeldörrar. 

VARDAGSRUM 
Härligt vardagsrum med ljusa väggar, tapetserad fondvägg och fin fiskbensparkett på golvet. Plats för soffmöblemang, TV och matbord. Stort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp. 

ÖVRIGT 
Till bostaden hör ett förråd. 

Områdesbeskrivning

Gullmarsplan - Nära både lugn och puls!
Fastigheten ligger mycket lugnt belägen men ändå mindre än ett par hundra meter från södra Stockholms stora knutpunkt Gullmarsplan. Där finns T-bana, tvärbana, busstorg och butiker. Trots närheten till kommunikationer och köpstråk finns också flera fina grönområden i närheten så som Årstaskogen och Årsta holmars naturreservat. På andra sidan Skanstullsbron ligger Södermalm med mysiga caféer, restauranger och sitt härliga uteliv och några minuters promenad åt andra hållet ligger Globen, Globen City Shopping och Tele2 Arena.

Ypperliga kommunikationer
Kommunikationerna är de allra bästa där Gullmarsplan är en knutpunkt för kollektivtrafiken med både tunnelbana, tvärbana och ett stort antal bussar som tar dig runt hela stan. Utbyggnaden av Blå linje har även startat och linjen börjar vid Kungsträdgården och får två förgreningar. En gren fortsätter österut till Nacka och en söderut, via Gullmarsplan, vidare till Sockenplan där den kopplas ihop med Hagsätragrenen som blir en del av Blå linje.

Närmaste grannen - Södermalm
På andra sidan Skanstullsbron, ca 7 minuters promenad bort, ligger närmaste grannen Södermalm. På Södermalm finns det mängder av restauranger, caféer och delikatessbutiker som mättar den mest kräsne gourmanden. Här bjuds man även på fantastisk shopping.

Årstaskogen och Årsta holmars naturreservat - En lummig fristad
Årstaskogen och Årsta holmar ligger alldeles vid gränsen mellan Saltsjön och Mälaren och utgör ett vidsträckt naturområde mitt i staden. Årstaskogen ligger mycket vackert på en brant ned mot Årstavikens glittrande vatten. Naturområdet är verkligen unikt i den inre stadsregionen och har stora ekologiska och rekreativa värden. Området har också höga kulturhistoriska värden, till exempel Dianelunds koloniträdgård och Årsta gård. I området finns många vackra promenadvägar och löparspår, varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utomhusgym för den träningssugne.

En stadsdel på frammarsch
Framtidsplanerna för området som också omnämns som Söderstaden är att lösa ändar i staden knyts samman, brospannet till Gullmarsplan blir kortare och stadsdelarna närmar sig varandra. Området ska fungera som Stockholms evenemangs- och nöjesknutpunkt med ett brett utbud av arrangemang inom idrott, kultur och nöjen samt etableringar inom handel, kontor och service. Med många nya bostäder blir det en blandad stadsdel med trygga urbana stråk som gör det attraktivt att gå, cykla och åka kollektivt.

Boendeparkering
I Johanneshov finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering.