BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Södermannagatan 56

  • 2 rum och kök
  • 41.5 kvm
  • 4.200.000 kr / Såld
  • 4400
  • 1105
  • 3650
Värdera din bostad

Beskrivning

** Sekelskifteslägenhet med vacker kakelugn – Altandörrar mot uteplats i soligt söderläge **
Här finner ni en mycket vacker sekelskiftestvåa med kakelugn och utgång till uteplats i soligt söderläge. I hemmet finns flertalet attribut från byggåret 1913 som tjusigt trägolv, överljusfönster, spegeldörrar och en fin kakelugn bevarade. Det förra sekelskiftet gör sig även påmint genom den generösa takhöjden om ca 3 meter samt de höga och djupa fönsterpartierna vilket skapar en ljus och luftig atmosfär. Skicket är mycket bra och bostaden är stilrent och varsamt renoverad där man bevarat dess sekelskiftescharm. Lägenhetens stora altandörrar mot den fina innergården suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. Här får man verkligen en optimalt planerad lägenhet med god balans mellan de sociala ytorna och de lite mer privata rummen. Ett boende och en boendemiljö att trivas i året runt.

Underbar boendemiljö
Underbar boendemiljö på en mycket populär gata på Södermalm med all söders charm mer eller mindre direkt utanför porten. Här bor man endast ett par hundra meter från pittoreska Nytorget med dess stora utbud av småbutiker, caféer och restauranger. Vackra miljöer runt husknuten som lummiga Vitabergsparken och Lilla och Stora Blecktornsparken en kort promenad bort. Vill man njuta av promenader längst kajer och glittrande vatten så ligger även Hammarby Sjö ligger mycket nära.

Vardagsrum – Underbar atmosfär
Härligt vardagsrum som karakteriseras av takhöjden, den vackra kakelugnen samt dess stora och höga fönsterparti med altandörrar mot uteplats/innergård. Vardagsrummet har god kontakt mot köket vilket skapar stora sociala ytor och bjuder in till umgänge. Här får man får enkelt plats med såväl soffgrupp, matsalsbord som övrigt passande möblemang utan att den luftiga känslan går förlorad. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Kök – Fokus på njutning & umgänge
Stilrent Marbodalkök (2016) som går i linje med lägenheten sekelskifteskaraktär. Köket är hemtrevligt med fokus på funktion och umgänge. Vardagsrum och kök binds samman av en köksö vilket skapat en skön harmoni med fina sociala ytor. Köksutrustningen består av integrerad kyl och frys, spishäll, spisfläkt samt inbyggd ugn. Vackra bänkytor i marmor och fin belysning under överskåpen ger köket det lilla extra.

Uteplats
Från vardagsrummet har du direkt tillgång till en härlig uteplats där man kan skapa känslan av ett eget hus mitt i stan. Här kan du njuta av utomhusmåltider, odla egna örter eller bara koppla av med en kopp kaffe på morgonen. Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av solen och sommaren.

Sovrum - Rogivande
Mysigt och rogivande sovrum med fina platsbyggda hyllor och ett stort fönster som vetter mot omgärdad och lugn innergård. I rummet finns plats för dubbelsäng och övrigt passande möblemang.

Klädkammare
Från vardagsrummet når man även lägenhetens rymliga klädkammare. Utrymmet är inrett med hyllor, klädstänger och mysig belysning.

Rymligt badrum
Välplanerat och rymligt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av dusch, toalett, badrumsskåp samt handfat.

Hall
Välkomnande hall där man direkt möts av lägenhetens charm och vackra trägolv som löper vidare in i lägenheten. En trevlig detalj som lyfter hallen är det elegant spröjsade överljusfönster som finns mot köket. I hallen finns gott om plats för avhägning av ytterkläder och skor och för förvaring finns en inbyggd garderob. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra förråd.

Kakelung
Innan kakelugnen kan användas behöver dess rökkanal tätas. Nuvarande ägare har 2023-05-04 låtit ta in en offert från Skorstensbolaget AB gällande tätning av rökkanalen och det offererade priset ligger på 32 500 kr inklusive moms.

Övrigt
Lägenheten är registrerad som 1 rok i lägenhetsförteckningen men är idag ombyggd till en lägenhet om 2 rok.