BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Zinkensdamm

Wollmar Yxkullsgatan 52A

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
  • Såld
  • 11113
  • 484
  • 3891
Värdera din bostad

Beskrivning

Mellan Zinkensdamm och Mariatorget ligger denna grönt inramade och ljusa hörnlägenhet. Den är varsamt renoverad med flertalet originaldetaljer bevarade, såsom vacker fiskbensparkett, fönsterspanjoletter och generös takhöjd. Bostaden är belägen på en lugn återvändsgata. I och med hörnläget så har man fönster mot föreningens gård samt mot Mariaskolan, vilket är en vacker tegelbyggnad från 1893. Lägenheten är osedvanligt välplanerad och det finns väldigt bra förvaringsmöjligheter.

Entré
Välkomnande entré med svart linoleumgolv, som både är snyggt och praktiskt. Ytterkläderna har en given plats vid hatthyllan direkt innanför dörren, alternativt i garderoberna med tillhörande överskåp.

Hall
Vidare kommer man in i den inre hallen. Omvigande väggar är vitmålade och på golvet ligger vacker fiskbensparkett i ek. Behöver man jobba hemma är utrymmet perfekt för en stationär arbetsplats.

Badrum
I angränsning till hallen ligger badrummet som har kakel på väggarna och klinkergolv. Här finns badkar, handfat, spegel och wc.

Sovrum
Till höger om hallen ligger bostadens sovrum, som har fönster mot innergården. Här ryms dubbelsäng och övringt möblemang efter behov. Det finns dels en inbyggd garderob i original samt en rymlig garderobs/förvaringssektion som är gömda bakom skjutdörrarna. Parkettgolv med holländskt mönster och väggar målade i en sober grön ton.

Vardagsrum/kök
Så snart man kliver in i vardagsrummet slås man av det fantastiska ljuset, rymden och den grönskande utsikten. I och med att det är hörnläge har man fönster åt två väderstreck. Solens strålar letar sig in över parkettgolvet av ek och de målade väggarna i antikvitt. Den öppna planlösningen mot angränsande kök skapar en luftig sällskapsyta som blir en given plats för socialt umgänge. Rummet är möbleringsvänligt och man får plats med både soffa ett matsalsbord, där det sistnämmda går att förlänga i takt med storleken på kalaset. Hit lockas många nära och kära till härliga middagar med samtal som aldrig vill ta slut. En trevlig detalj är den franska balkongen med pardörrar. Balkongen vetter mot väst och föreningens gård.
Köket i vinkel har gott om arbetsbänkar som är perfekt när man vill ha matlagningssällskap. Utrustningen består av gasspis, varmluftsugn från Smeg (el), köksfläkt, diskmaskin och ny kyl/frys från Miele. Köksskåp med vita luckor och brunt kakel ovanför arbetsbänken av ek.

Enligt föreningens lägenhetsregister är lägenheten registrerad som 2 rum och kök på 48 kvm, men enligt uppmätning av förra ägaren 2014 är den 50 kvm, se Mätprotokoll.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd.