BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Johanneshov - Globen

Bildhuggarvägen 19 - Accepterat pris

  • 1.5 rum och kök
  • 40 kvm
  • 2.700.000 kr Accepterat pris!
Värdera din bostad

Beskrivning

  • Oslagbart läge nära Globen och trendiga Slakthusområdet.
  • Snabba kommunikationer med tunnelbana två minuter bort.
  • Välbevarat originalgolv från 1940-talet, slipat 2017.
  • Nyrenoverat badrum efter stambytet 2017.
  • Smidig tillgång till tvättstuga en trappa ner.
  • Uteplats med grill och eftermiddagssol för härliga sommarkvällar.
  • Stor förvaringsplats på vinden ingår i lägenheten.
  • Flexibelt tillträde 

 

Perfekt Lägenhet på Toppläge nära Globen och Slakthusområdet

Upptäck denna charmiga 1,5:a på 40 kvm, belägen bara knappt två minuter från Globens tunnelbana och granne med det dynamiska Slakthusområdet i Stockholm. Här får du en unik blandning av historisk charm, kulinariska upplevelser och kreativ innovation, allt inom räckhåll tack vare utmärkta transportförbindelser. Den nya tunnelbanelinjen som byggs i Stockholm kommer att ha en station i närheten, vilket ytterligare förbättrar kommunikationsmöjligheterna. Denna nya linje förväntas minska restiden till centrala Stockholm och övriga delar av staden, vilket gör Slakthusområdet ännu mer attraktivt för boende och företag.

 

Charm och Modernitet i Skön Förening

Lägenheten ligger på första våningen och erbjuder ett ljust kök, ett matrum och ett kombinerat sovrum/vardagsrum, alla med stora fönster som släpper in rikligt med dagsljus. Golvet i matrummet och sovrummet/vardagsrummet är original från 1940-talet, omsorgsfullt slipade och restaurerade 2017, vilket bevarar lägenhetens tidstypiska charm.

Nyrenoverat Badrum och Smidiga Bekvämligheter

Ett stambyte genomfördes hösten/vintern 2017, samtidigt som badrummet totalrenoverades med nya ytskikt, toalett och handfat. Här bor du bekvämt med tvättstugan endast en trappa ner, vilket gör tvättdagarna enkla och okomplicerade.

Fantastisk Uteplats för Avkoppling och Umgänge

Utanför dörren finns en trevlig uteplats med grillmöjligheter och eftermiddagssol, perfekt för avkoppling och sociala stunder under varma sommarkvällar.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 1912. Föreningen BRF Konstgjutaren 2.

Ekonomi

Pris 2.700.000 kr Accepterat pris!. Månadsavgift 3 671 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 2.9336 %.

Driftskostnad

Totalt 986 kr/mån (11 836 kr/år) varav El 471 kr/mån, Försäkring 350 kr/mån, Övrigt 165 kr/mån. Kostanden övrigt avser obligatoriskt tillägg för bredband. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

376 846 kr

Överlåtelseavgift

476 kr. Betalas av köparen.

Allmänt om föreningen
Brf Konstgjutaren 2 är en välskött förening som förvärvades 2003-04-01. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus på adresserna Bildhuggarvägen 19-23. Fastigheten byggdes år 1945. Lägenheterna är fördelade mellan 1 rok till 5 rok. Föreningen består av 28 bostadsrätter och 1 hyresrätt( hyresrätten utgör en tillgång som man avser avyttra i framtiden). Byggnaden är fullvärdesförsäkrad av Stockholms Stad Brandförsäkringskontor. Föreningen har en underhållsplan upprättad från år 2014.

Genomförda renoveringar

2021 - Preventiva åtgärder för skadedjur, detta innebär bland annat att lägga makadam runtom fasaden.
2021 - Installation av fjärrvärme.
2020 - OVK.
2020 - Energideklaration.
2020 - Ny takfläkt.
2020 - Nya yttre fönsterbågar.
2019 - Ventil- och termostatbyte.
2019 - Taknosar.
2019 - Kompressorer undercentral.
2018 - Ommålning av lokal.
2018 - Målning trapphus.
2017-18 - Stambyte.
2016 - Taknock.
2015 - Åtgärd gravrost burspråk.
2014 - Reparation av avloppsstam.
2014 - OVK.
2013 - Bergvärme 2 borrhål.
2013 - Vattenpump.
2013 - Vattenledning byts.
2013 - Relining.
2013 - Kompressorer bergvärme
2013 - Stuprör
2011 - Byte avloppsstam

Planerat underhåll

2-5 år- Fasadrenovering men det är inte något arbete som påbörjats än.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en fräsch tvättstuga med nya maskiner från 2016, torktumlare och torkskåp. Utöver detta finns mysig uteplats med grillmöjligheter (både platsbyggd grill i sten och kolgrill att låna). Vidare finns föreningslokal, cykelställ på gården samt cykelrum i källaren.

Mark
Föreningen äger marken.

Internet och kabel-TV
Föreningen har ett gruppavtal med Bredbandsbolaget 100/100 Mbit/s. Kostnad för detta är 165 kr och debiteras varje enskild bostadsrättsinnehavare utöver månadsavgiften.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 4 kvm.

Parkering
Boendeparkering på kringliggande gator för 500 kr per månad.

Medlemsskap
Föreningen beviljar delat ägande, lägsta andel är 10%. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Områdesbeskrivning

 Bildhuggarvägen 19 – Bo i ett grönskande område med perfekt kommunikationer till city

Välkommen till Bildhuggarvägen 19, beläget i ett av Stockholms mest attraktiva områden där du får det bästa av både stad och natur. Här bor du i ett lugnt och grönt kvarter som erbjuder ett rikt utbud av bekvämligheter och naturnära upplevelser.

Naturnära livsstil
Området runt Bildhuggarvägen är omgivet av vacker natur och grönska, vilket gör det till en idealisk plats för dig som uppskattar lugna promenader och utomhusaktiviteter. Nackareservatet och Årstaviken ligger på bekvämt avstånd och erbjuder allt från skogsstigar och sjöar till öppna gräsytor – perfekt för både avkoppling och motion.

Enkel tillgång till staden
Trots sitt naturnära läge är Bildhuggarvägen mycket väl anslutet till stadens centrum. Med tunnelbanan från Gullmarsplan och ett flertal busslinjer når du snabbt och enkelt Stockholms innerstad. Detta gör området idealiskt för den som vill kombinera ett lugnt boende med närhet till stadens puls och utbud.

Service och bekvämligheter nära till hands
I närområdet finns allt du behöver för en bekväm vardag. Här finns flera livsmedelsbutiker, mysiga caféer och trevliga restauranger, samt vårdcentraler och apotek. För den shoppingsugne finns både mindre butiker och större köpcentrum inom bekvämt avstånd.

Familjevänligt och tryggt
Området kring Bildhuggarvägen är populärt bland både barnfamiljer och äldre, vilket skapar en varm och välkomnande atmosfär. Här finns flera förskolor och skolor, samt lekparker och aktivitetsytor som gör det enkelt för barnen att leka och utforska. Området är känt för sin trygghet och gemenskap, vilket bidrar till en hög livskvalitet för alla boende.

Bildhuggarvägen 19 erbjuder ett fantastiskt läge för dig som söker ett boende där natur och stad möts, med närhet till både rekreation och stadens alla möjligheter.